Outreach

Magnus occasionally does popular lectures typically about the about the molecular mechanism  of memory and why proteins are great. Information in Danish below.

Jeg udbyder et foredrag kaldet “Hukommelsens molekyler” igennem “Bestil-en-forsker” ordningen hvert år til Forskningens døgn. Forelæsningen er henvendt til et almindeligt interesseret publikum og forudsætter ikke speciel videnskabelig viden.

Hvis du har et publikum som du tror gerne vil høre om molekylære mekanismer i hjernen, så kan jeg godt overtales til at komme ud og holde foredrag udenfor forskningens døgn på f.eks. et gymnasium.

Populærvidenskabelige artikler:

Det sker i hjernen, når vi danner minder. ForskerZonen. 2018

Den ovenstående artikel er en kort gennemgang af hukommelsesforskningen ved Grundforskningscenteret PROMEMO. Artiklen introducerer de centrale koncepter der ligger til grund for hvordan hjernen kan lagre information. Temaet i denne artikel svarer cirka til indholdet i “hukommelsens molekyler”-foredraget.

Naturens nanopumper fanget på film

Dansk Kemi. 99 (8) 2018

Denne artikel er baseret på vores Nature-artikel fra 2017, hvor vi studerer en calcium-pumpes bevægelser ved hjælp af enkelt-molekyle metoder. Vi diskuterer desuden hvordan denne typer studier kan bruges til at forstå de molekylære mekanismer, der ligger til grund for neurologiske sygdomme.